Fødevaresikkerhed

– kernen i vores produktion

HACCP-principperne som vores kontrolprogam er baseret på


Fødevaresikkerhed har den højeste prioritet i AquaPri, og det er altafgørende for os, at vores kunder altid modtager sunde kvalitetsvarer.

Derfor har vi udviklet vores helt eget kontrolprogram, som sikrer, at fødevaresikkerheden er i top.

Programmet lever selvfølgelig op til kravene i den danske lovgivning, og det er baseret på de internationalt anerkendte HACCP-principper.

Grundtanken bag HACCP er, at man risikovurderer sin produktion, og udpeger de trin i processen, som er særligt risikofyldte. Det giver mulighed for at forebygge uheld, som ellers kunne påvirke fødevaresikkerheden.

Sporbarhed

Et af de mest centrale elementer i alle kontrolprogrammer er sporbarhed, og i AquaPri har vi en endnu højere grad af sporbarhed end mange andre opdrættere.

Vi bruger nemlig kun vores egen yngel i produktionen. Derfor kan vi spore både sandart, ørred og ørredkaviar gennem den samlede produktionsproces fra æg til færdigt produkt.

Tidligere på året blev vi ASC certificeret.

Aquapri_294 b

Sushi-kvalitet
Vores fødevaresikkerhed er så høj, at sandart fra AquaPri kan anvendes til sushi uden at skulle fryses først. Dette gælder også for ørred og ørredkaviar.

Uafhængigt laboratorium

Som en del af vores kontrolprogram har vi valgt at samarbejde med et eksternt laboratorium, der har stor ekspertise inden for fødevareområdet.

Her tager man løbende prøver  af vores produkter og analyserer dem i forhold til både kvalitet og fødevaresikkerhed.

Det giver  vores kunder yderligere sikkerhed for, at de trygt kan købe fisk og rogn fra AquaPri.

 

Laboratorietest

Her kan du, se hvordan Højmarklaboratoriet A/S tester rogn fra AquaPri.