Vores historie

AquaPri – et familieforetagende

Det hele begyndte i år 1900, da den kun 14-årige Anders Priess fra Glyngøre besluttede sig for at tage skæbnen i egne hænder og grundlægge den virksomhed vi i dag kender som AquaPri.

Eftersom en knægt på 14 ikke er myndig i juridisk forstand, var det Anders’ mor, som formelt ejede virksomheden, der af samme årsag blev kaldt “Priess & Co.”.

Anders handlede med fisk, som han købte af de lokale fiskere. Det viste sig at være en god ide, men han var ikke populær blandt de andre opkøbere.

Det fik han tydeligt at mærke, da en konkurrent stak ham en lussing, og smed ham i vandet med en bemærkning om at, ”vi skal ikke have børn til at rende og købe vores fisk!”.

Men Anders lod sig ikke slå ud. Han fortsatte ufortrødent, og havde stor succes med sin forretning, som voksede sig større og større.

Med tiden fik han sin egen familie, og da hans sønner, Henning og Tage, gik ind i virksomheden i løbet af 1930erne, blev det for alvor et familieforetagende.

Da de til sidst overtog efter deres far, havde virksomheden udviklet sig til at omfatte mange forskellige forretningsområder inden for fiskeribranchen.

Priess & co

Det gamle hovedkvarter i Glyngøre som det ser ud i dag.

 

generation II

Henning Priess (Sen.) under billedet af sin far, Anders (Sen.), som grundlagde virksomheden. Hennings to sønner, Nels (til venstre) og Anders (til højre), er stadig i AquaPri’s ledelse i dag.

De næste generationer

I forbindelse med generationsskiftet blev det besluttet at opdele virksomheden. Henning overtog styringen med Priess og Co., mens Tages andel blev ført videre som “Glyngøre Fiskeindustri” (som stadig producerer de kendte Glyngøre-sild den dag i dag).

Hennings sønner, Anders og Nels, kom også ind i Priess og Co., som efter en årrække ændrede navn til AquaPri.

I dag er Anders og Nels stadig en del af virksomhedens ledelse, i fællesskab med deres respektive sønner, Henning og Morten, som formelt overtog ejerskabet i 2012.